Werkwijze

“Aanpak en Methoden”bewerken

Gesprekken duren ongeveer een tot anderhalf uur.
Na een kort kennismakingsgesprek over de telefoon of in de praktijk hebben we onze eerste afspraak, het intakegesprek.  Hierin bespreken we natuurlijk je vraag en je doel en zal ik je vragen naar je huidige situatie en je achtergrond. Ook zetten we in dit gesprek al een eerste stap in de begeleiding.

Tijdens onze gesprekken praten we, maar ik zal je ook regelmatig vragen om iets te doen. Dat kan zijn iets te ervaren, voelen, maken, we spelen samen iets uit en nog veel meer mogelijkheden. Zo blijven we niet alleen maar óver iets praten. Vaak geef ik huiswerkopdrachten mee, zodat je thuis verder kunt met wat we hebben besproken.

Zo werken we samen toe naar jouw doel en hoe je op eigen benen weer verder kunt. Daarbij vind ik het belangrijk dat je gaat leren hoe je trouw kan blijven aan jezelf en dat je mild naar jezelf kan gaan kijken, want dat is vaak heel moeilijk.

Een traject bij Praktijk Uitgesproken bestaat meestal uit meerdere gesprekken, maar soms heb je na 1 of 2 gesprekken al zoveel inzicht gekregen dat je weer zelf verder kan. Of je vindt het fijn om eens in de zoveel tijd een los gesprek te hebben om bij jezelf te kunnen blijven. Dat kan ook prima.

Je kan gesprekken met mij omschrijven als:
– luchtig, maar ook snel de diepte in
– vrolijk, maar ook met ruimte voor verdriet
– spiritualiteit, maar ook met beide benen op de grond
– humor, maar we lachen niks weg
– praten, maar ook doen/ervaren
Het belangrijkste vind ik dat je je veilig voelt bij mij.

Als psycholoog heb ik ook kennis van de verschillende DSM diagnoses, maar in Praktijk Uitgesproken behandel ik deze niet. Dat betekent niet dat als je een diagnose hebt, je niet welkom bent, maar je diagnose staat niet op de voorgrond. We kijken vooral naar wat je nodig hebt om te verder te komen en blij te zijn met jezelf in jouw leven.

Mocht je vragen hebben over wat ik voor jou kan betekenen in de coaching en counseling, of vraag je je af of ik ondanks jouw diagnose iets voor je kan betekenen, voel je vrij om je vragen aan me te stellen.